Nyhetsbrev Nr 9, December 2020

Facebook
Twitter
LinkedIn

Den senaste månaden har fortsatt i högt tempo och rundar på ett betecknande sätt av ett händelserikt år. Svenska Dagbladet publicerade i november en replik på Sveriges a-kassors debattartikel om a-kasseutredningen från Egenanställningsföretagens Branschorganisations ordförande Stephen Schad. I repliken betonas utredningens tillkortakommanden när det kommer till att skapa förutsägbarhet och trygghet för den uppdragsbaserade arbetskraften. För att skapa en skapa en arbetsmarknad som är hållbar över tid måste också egenanställda och andra personer som arbetar uppdragsbaserat ges rätt till a-kassa.

I början av december deltog branschorganisationens ordförande Stephen Schad i ett webbinarium om framtidens arbetsmarknad anordnat av Futurion och modererat av deras forskningsledare Carl Melin. Deltog gjorde även Maria Elinder, utvecklingschef på Fremia, Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO och Katarina Lundahl, chefsekonom på Unionen. Samtalet gav flera perspektiv på egenanställning och innehöll en spännande diskussion om framtidens arbetsmarknad.

Under styrelsemötet i början av december diskuterades bland annat det senaste årets kommunikativa insatser och strategiska prioriteringar. Berikande samtal och strategiskt ändamålsenliga diskussioner borgar för ett fortsatt gott samarbete när vi äntrar det nya året.

FLER NYHETER

Lämna ett svar