Nyhetsbrev Nr 5, Juni 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

När vi nu äntrar juli rundar vi av ett något annorlunda kvartal där coronavirusets utbrott präglat i stort sett hela samhället, inte minst de egenanställda och branschorganisationens arbete. I juni har mycket kommit att handla om den a-kasseutredning som presenterades den 16 juni. Trots en löftesrik ansats lämnar utredningen en hel del i övrigt att önska.

Egenanställningsföretagens branschorganisation var inte sena med att påtala de brister som uppdagades i samband med att utredningens förslag presenterades. I slutet av juni kommenterade exempelvis branschorganisationens ordförande, Stephen Schad, utredningen i en debattartikel i Arbetsvärlden. Därtill deltog branschorganisationen som åhörare under SNS webbinarium om utredningen, under vilket man fick möjlighet att ställa frågan kring a-kassan direkt till utredningens särskilda utredare. Det blev där dessvärre tydligt att giggare, frilansare, egenanställda och andra arbetstagare på den moderna arbetsmarknaden inte heller framgent kommer få någon förutsägbarhet kring a-kassan.

Nya utmaningar väntar således i höst, och det finns fortsatt mycket att göra för att skapa mer rättvisa och välanpassade förutsättningar för den moderna arbetsmarknaden. Branschorganisationen ser med tydligt fokus och höga förhoppningar fram emot att ta nya tag i den processen.

FLER NYHETER

Egenanställningsföretagens Branschorganisation

Cool Company har idag begärt och beviljats utträde ur föreningen. Styrelsen beklagar detta. Skälet är skillnader i föreningens arbete gällande arbetsgivaransvar inom

Auktorisationsnämnden delger beslut om auktorisering

I samband med Egenanställningsföretagens Branschorganisations auktorisationsnämnds sammanträde den 5 november beslutades att JBG Egenanställnings ansökan lämnas utan bifall. Beslutet om avslag av

Lämna ett svar

Stäng meny