Nyhetsbrev Nr 16, September 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn

I augusti tecknade Egenanställningsföretagens branschorganisations medlemsföretag Frilans Finans ett kollektivavtal med Säljarnas Riksförbund. Avtalet börjar gälla den 1 mars 2022. Nyheten uppmärksammades i såväl Svenska Dagbladet som i Arbetet. Genom kollektivavtalet med Säljarnas skapas förutsättningar för ett hållbart arbetsliv över tid. Den huvudsakliga skillnaden i jämförelse med andra kollektivavtal är att avtalet med Säljarnas även innehåller tydliga regler samt beräkning och redovisning av rörliga lönedelar som är anpassade för egenanställda.

Uppdragarbetarnas a-kassa och Egenanställningsföretagens branschorganisation fick under september uppmärksamhet i media genom omnämnanden i en intervju med branschorganisationens ordförande Stephen Schad i Dagens Industri.

Den enkätundersökning som under juni skickades ut till utvalda branschaktörer för att samla insikter om marknaden har sammanställts och kommer att distribueras till de som deltog.

Egenanställningsbarometern som publicerades i september visade på tillväxt bland exempelvis kulturarbetare, informatörer och formgivare vilket uppmärksammades i Dagens Opinions nyhetsbrev Veckans Brief. Även Finwire uppmärksammade detta och Realtid publicerade deras telegram. Det är glädjande att egenanställda arbetstagare inom flera yrkesgrupper som haft det riktigt tufft under pandemin nu fått fler uppdrag. Vi både tror och hoppas på att situationen på uppdragsmarknaden kommer förbättras ytterligare under. året

FLER NYHETER

Lämna ett svar